Izlaista LibreOffice 3.3 versija

LibreOffice-logo.jpg
 Šodien uz sava datora uzliku vakar izlaisto LibreOffice 3.3 versiju. (Ubuntu lietotāji skat. šeit, Windows lietotāji — šeit.)

3.3 versijas izmaiņas nav tikai kosmētiskas. Lietotājs var pamanīt daudzus mazus sīkumus, kas uzlabo programmu lietojamību. Ir uzlabots imports/eksports uz/no dažādiem formātiem, Impress rāda prezentāciju pilnā ekrānā bez Gnome rīkjoslas, ja izmanto grafiskās plates 3D paātrinātos/slēgtā koda dziņus (tos ieslēdz ar Sistēma- Iestatījumi- Izskats- Vizuālie efekti- Ekstra). 

LibreOffice ir veikta arī pamatīga koda tīrīšana. No LibreOffice koda ir izdzēsti tūkstoši lieku koda rindu, kas tur bija mētājušās no 90-tajiem gadiem. Koda izmaiņu vēsturi varat aplūkot pirmkoda arhīvā (pievērsiet uzmanību pēdējo izmaiņu laikam). Atšķirībā no Oracle OpenOffice, LibreOffice nepieprasa autortiesību nodošanu vienam īpašniekam un izmanto sadalītu nevis centralizētu pirmkoda pārvaldību. Saskaņā ar šo apkopojumu jau pirmajā pastāvēšanas mēnesī projektā ir iesaistījušies vairāk izstrādātāju nekā tas ir bijis Sun vai ir Oracle:
contributors-week42.png
Pirmkoda izmaiņu vizualizācija (pievērsiet uzmanību nedēļas dienām).

Jau rakstīju par to, ka Oracle pārņemot OpenOffice, daudzi ar tā autoritāro izstrādes stilu nebija apmierināti, tāpēc izveidoja Document Foundation grupu, kas izveidoja jaunu šīs programmatūras zaru — LibreOffice. Un jau tagad ir redzams, ka atvērtāks izstrādes process ir efektīvāks par Oracle stingri kontrolēto.

Tags LibreOffice
Created by Valdis Vītoliņš on 2011-01-26 12:53
Last modified by Valdis Vītoliņš on 2021-04-13 14:26
 
Xwiki Powered
Creative Commons Attribution 3.0 Unported License