Ja draudzējies ar Linux, tad Linux draudzējas ar tevi

tux.png
 Veidojot mācību materiālus, šad tad ir nepieciešams kaut ko uzzīmēt (ne tik daudz kā Hāna akadēmijā, bet tomēr). Un tad zīmēšana ar peli ir diezgan neparocīga. Tāpēc nolēmu, ka ir laiks iegādāties grafisko planšeti.

Parasti mēdzu izvēlēties tikai Linux draudzīgus ražotājus (HP, Dell, Nokia (pirms to pārņēma Microsoft ☺)), tāpēc biju aizmirsis, ka ar Linux kaut kas var arī nedarboties. Bet iegādājoties Canon i-Sensys LBP5050n krāsaino lāzerprinteri iekritu, un to vēl arvien darbinu tikai caur virtuālu Windows. 

No tā mācoties, vispirms izpētīju, kas tīmeklī ir teikts par dažādiem ražotājiem un modeļiem. Ubuntu "no kastes" (t.i., standarta konfigurācijā) ir iekļauts Wacom grafiskās planšetes pārvaldnieks, kas ir izstrādāts Linux Wacom projektā.

Tāpēc ražotāju izvēlēties bija vienkārši. Pētot atsauksmes par jaunākiem un vecākiem, lētākiem un dārgākiem modeļiem, nolēmu pasūtīt Wacom Bamboo (CTH-470), kas nav pats jaunākais modelis, un tāpēc ir labi pārbaudīts darbībā.

Kad pieslēdzu to datoram, viss strādāja pilnīgi automātiski. Nekādu kompaktdisku, nekādu "Vai jūs (tiešām) vēlaties...?" un jaunāko dziņu versiju meklēšanas internetā. Bija tikai jāsameklē tīmeklī, kā ar Gimp regulēt dažādus spalvu iestatījumus. 

wacombamboo.JPG
 gimp.png
 

Starp neskaitāmām kompānijām, kas ražo grafiskās planšetes, es izvēlējos Wacom, jo zināju, ka tā draudzējas ar Linux.

Un arī jums iesaku ar saviem maciņiem balsot par šo kompāniju.

Viena no Linux nedraudzīgākajām kompānijām no Linusa Torvaldsa izpelnījās slaveno "Ej d...t Nvidia". Tagad tā (vismaz vārdos) ir labojusies. Varbūt Linuss var pateikt: "Tā turēt, Wacom!", bet Canon veltīt kādu "spārnotu frāzi"?

Tags Izklaide Linux Grafika
Created by Valdis Vītoliņš on 2012-09-26 17:40
Last modified by Valdis Vītoliņš on 2021-04-13 14:27
 
Xwiki Powered
Creative Commons Attribution 3.0 Unported License