Microsoft pamet Money

Filozofiski noskaņotiem prātiem jau sen ir kļuvis skaidrs, ka programmatūras bitiem ir lemts kļūt par patēriņa preci, kur peļņa ir maza (ja vispār ir), toties lielais apjoms rada jaunu tirgu iespējas.

Kamēr peļņa ir milzīga, produktu var ražot arī ar sentēvu metodēm, bet peļņai krītoties, tirgū paliek tikai efektīvākie spēlētāji. Atvērtā koda programmu izstrāde parāda, ka šādā veidā programmas var izstrādāt efektīvāk, nekā ar klasiskajām metodēm.

Tas, kas apgalvo, ka nelieto Linux un atvērtā koda programmas, nedrīkst izmantot DNS servisu, Google, Youtube, Flickr, Twitter, u.c. tīmekļa rīkus. Šos rīkus nodrošina atvērtā koda operētājsistēmas, tīkla rīki un datu bāzes.

Tagad atvērtais kods par standartu kļūst lietojumprogrammām un biznesa pārvaldības sistēmām. Microsoft ir zaudējis vēl vienu kauju un ir pārtraucis uzturēt Microsoft Money, par ko paziņots Money mājas lapā.

Microsoft šo soli skaidro ar to, ka "pieprasījums pēc personīgo finanšu programmām ir samazinājies". Tur ir daļa taisnības. Vairāk taisnības ir tajā, ka personīgo finanšu programmu lietošanas apjoms un tātad arī pieprasījums tikai pieaug, bet arvien mazāk lietotāju par tādu standarta programmu ir gatavi maksāt 50 dolārus.

Līdzīgi kā ar citiem MS produktiem, kuriem ir pārtraukts atbalsts (piemēram, Encarta), lietotājiem u.c. entuziastiem pašiem saviem spēkiem turpināt uzturēt produktu nav iespējams, jo viss, kas nepieciešams izstrādei un uzturēšanai pieder tikai Microsoft. Lai pēkšņi neattaptos pie neejošas programmas, Money lietotājiem droši vien ir pēdējais laiks pāriet uz GnuCash.

Bet varbūt mēs varam cerēt, ka tad, kad ar spēku vairs nevarēs, Microsoft sāks izpatikt ar pretimnākšanu un nodos publikai visu pārtraukto produktu pirmkodus? Ko zaudēt jau vairs nebūs?

Tags Microsoft Tirgus
Created by Valdis Vītoliņš on 2009-06-16 17:19
Last modified by Valdis Vītoliņš on 2021-04-13 14:26
 
Xwiki Powered
Creative Commons Attribution 3.0 Unported License