Microsoft piedāvās virtuālu XP savietojamībai ar Windows 7

Microsoft pēdējos 10 gadus Windows lietotājiem nav piedāvājis neko īpaši jaunu, ja neskaita svilpes, zvanus un DRM. Tai pat laikā, daudzas no esošajām lietojumprogrammām nav savietojamas ar jaunākajām Windows versijām (Vista un 7). Microsoft ir apņēmies risināt savietojamības problēmu, jaunajā Windows 7 iekļaujot virtuālu XP. 

Microsoft virtuāla XP darbināšanai Windows 7 iekšienē izmantos savu Virtual PC, kas no visām pieejamām nav ne pilnīgākā, ne ērtākā. Personālo datoru virtualizācijas līderi iespēju ziņā ir VmWare_Player, bet lietošanās ērtumā — VirtualBox.

Piedevām, šāds risinājums sagādā jaunas problēmas:

  1. Virtual PC kā viesa sistēmai ļauj darboties tikai Windows operētājsistēmai. Lai gan entuziasti var "pielauzt" Virtual PC darboties arī Linux, tas netiek atbalstīts. Tie, kas vēlēsies pamēģināt ko vairāk par Windows, visticamāk izmantos citu virtualizācijas programmu.
  2. Microsoft licencēšanas politika neatbalsta virtualizāciju. Nopērkot datoru ar Windows 7, lietotājam tiek pārdota tikai viena virtuālā Windows XP SP3 lietošanas licence. Tāda iespēja būs tikai Professional/Business versijām, lētākajām Windows 7 versijām šāda iespēja piedāvāta netiks. Ja lietotājs vēlas izveidot šis virtuālās mašīnas rezerves kopiju, viņš pārkāpj licences noteikumus, nemaz nerunājot par to, ka šīs mašīnas attēlu varētu iedot kādam citam.
  3. Windows vēl arvien nav īpaši droša operētājsistēma. Drošības uzturēšana izmantojot virtuālizāciju, lietotājiem prasīs divas reizes vairāk darba. Savukārt kļūdu mijiedarbība radīs četras reizes lielāku sarežģītību.
  4. Savietojamības problēmas, kas saistītas ar aparatūru, tik un tā netiks atrisinātas, jo virtuālājā vidē uzturētās aparatūras klāsts ir ierobežots.
Tags Microsoft Savietojamība
Created by Valdis Vītoliņš on 2009-04-29 05:33
Last modified by Valdis Vītoliņš on 2021-04-13 14:26
 
Xwiki Powered
Creative Commons Attribution 3.0 Unported License