Windows ir pierādījis - cilvēki ir pārāk stulbi, lai lietotu datorus

Carla Schroder [I Give Up. Windows Is Proof That People Are Too Stupid To Use Computers.>http://blog.linuxtoday.com/blog/2009/02/i-give-up-peopl.html]

Un pārāk stulbi vai negodīgi, lai atklāti pateiktu, kāda katastrofa patiesībā ir Microsoft Windows. Ja tas būtu kāds cits produkts, tas jau sen būtu aizliegts jebkurā pasaules valstī. BBC ziņo par pēdējā Windows Conficker tārpa plosīšanos "nekas sevišķs" stilā, un jālasa vairākas rindkopas, lai noteiktu, ka tas ir Windows tārps Nozares drošības eksperti, kam būtu jāpasaka kaut kas jēdzīgs, bezpalīdzīgi vaino gala lietotājus 1

Tārps izplatās caur neaizsargātiem tīkliem, zibatmiņām un datoriem, kam nav jaunāko ielāpu...

Microsoft ir labi pastrādājis, lai atjaunotu lietotāju datoru sistēmas, tomēr vīruss turpina inficēt biznesa sistēmas, kurās atjaunojums ir ticis ignorēts...

Protams, patiesā problēma ir tā, ka cilvēki nav veikuši savu sistēmu atjaunošanu," viņš piebilst.



Atvainojiet, ja es kādam iesperu. PROTAMS, tā ir lietotāju vaina. Viņi vēl arvien lieto visdārgāko draņķa programmatūru visā Saules sistēmā 2. Bet tās defekti nav lietotāju vaina.

(Jāpiebilst, ka  šos lietotājus VAR glābt ar Linux, bet mēs neliekam viņiem LIETOT Linux tāpat kā Windows 3. Nav iespējams izveidot kaut ko muļķudrošu, jo muļķi ir ģeniāli.) 

Tā ir WINDOWS, nevis DATORU ļaunatūra

ASV un Bitu armiju ir apsēdusi WINDOWS ļaunatūra. Nevis datoru, bet gan WINDOWS ļaunatūra. Dārgie žurnālisti, lūdzu, ņemiet to vērā. Tas ir fakts un pie tam zīmīgs. Es zinu, ka jums nepatīk fakti un izpēte, tāpēc pasniedzu uz paplātes. Vienmēr laipni. Pat Wired, kam būtu jāzina vislabāk, piegādā šādu pirmšķirīgu draņķi:

Aizsardzības departamanta tehniķi ir pārsteigti par ātro tārpa izplatību viņu tīklos. Viņi ir atslēguši iespēju lietot ārējos diskus, CD iekārtas, zibatmiņas un multivides kartes un visas citas izņemamās iekārtas savu tīklu datoros, lai mazinātu tārpa iespēju izplatīties"



Šajā rakstā ne reizi nav minēts ne "Windows" ne "Microsoft". Dažas nedēļas atpakaļ mums milzu jautrību sagādāja Karaliskie jūras spēki, kas ir uzstādījuši Windows savās zemūdenēs. Bet šie vairs nav joki: 

Aizsardzības ministrija ir apstiprinājusi, ka šodien tā ir cietusi no vīrusu uzbrukuma, kā rezultātā nācās apturēt "nelielu skaitu" aizsardzības ministrijas sistēmu, no kurām svarīgākā bija Karalisko kara kuģu pārvaldības sistēma."



Protams, viņi cenšas to notušēt — ak neuztraucieties, nekas īpašs, tagad atkal iet. Galu galā kodolgalviņas ir atjaunotas uz SP4, vai kādu līdzīgu stulbumu. Un atkal neviens neizpauž aizliegto vārdu "Windows". 

Gaisa iznīcinātāji nelido mazas infekcijas dēļ

Šis patiešām ir satriecošs: 

Franču gaisa iznīcinātāji nevarēja pacelties pēc tam, kad militāros datorus bija inficējis datorvīruss... Gaisa kuģi nevarēja lejuplādēt lidošanas plānus, jo datu bāzi bija inficējis datorvīruss, par ko Microsoft bija brīdinājis jau vairākus mēnešus iepriekš.



Un atkal problēma tiek notušēta: "Tas ietekmēja datu apmaiņu, bet informācija nav pazaudēta. Tā bija drošības problēma, ko mēs jau bijām simulējuši." Pašās beigās reportieris bija pietiekami drosmīgs, lai pieminētu "Microsoft" un "Windows." Diemžēl, kārtējo reizi tika vainoti gala lietotāji. 

Microsoft apsedlo vienības!

Labākais stāsts ir pietaupīts beigām. Es to nepārspīlēju! Microsoft — pasaules bagātākā programmatūras kompānija, slavena ar saviem desmitiem miljardiem dolāru naudas, slavena ar miljoniem dolāru, kas ieguldīti Windows izstrādē — nespēj pārspļaut lūpai un piedāvā atlīdzību: 

Microsoft rīko medības, lai noķertu Conficker

"Datorindustrijas milži, augstskolas un tiesībsargājošās iestādes apvienojas pasaules mēroga pasākumā, lai savaldītu Conficker tārpu, pēc ekspertu vērtējuma — šī brīža zvērīgāko tīmekļa ļaunatūru... Microsoft koordinē pasākumus, lai noķertu tārpa pirmavotu, piesolot 250 000 $ prēmiju par informāciju, kas ļautu arestēt un notiesāt vainīgo, kas Conficker izplatījis tīmeklī."

Jums jāizlasa šis raksts, jo tas ir tipisks dīvainās pasaules jaunums. Tajā ir rakstīts par to, kā visas pasaules dūžu konfederācija apvienojas darbībā, lai cīnītos ar tārpu: drošības firmas, Iekšlietu ministrija, ICANN, Verisign un universitātes. Šī vieta ir vislabākā:

Conficker izmanto Windows AutoRun iespēju – darbību, kas automātiski atskaņo CD vai DVD disku, kad to ievieto datora lasītājā. AutoRun būtiski atvieglo lietotāju darbību, un tās atslēgšana būtu zobu sāpes" saka Nazario.



Zobu sāpes? Vai es izlasīju pareizi? ZOBU SĀPES?? 

Oho. Nespēju izlemt — piecelties un skaļi lamāties, vai apsēsties un raudāt. Man ir aizdomas, ka tieši tas padara Conficker par "tik uzmācīgu." Es ceru, ja viņi patiešām sameklēs un sodīs Conficker autoru, padsmiti un simti tūkstošu pārējo Windows tārpu, Windows Trojas zirgu, Windows vīrusu un pārējā Windows ļaunatūra pazudīs. 

Neviens nevaino Microsoft

Cik ilgs laiks nepieciešams raķešu zinātniekam, lai saprastu "Ei, ja es vairs neizmantotu šo draņķa operētājsistēmu, man vairs nebūtu šo problēmu! Varbūt pat ir vērts tiesāties ar piegādātāju, par to, ka tas izplata šo nepārspējamo pasaules mēslu, kura atteikumi izmaksā miljardus dolāru un apdraud publisko drošību!" Tomēr nē. Novērojot vienu un to pašu scenāriju atkal un atkal jau 13 gadus, nevar neizdarīt sekojošus secinājumus: 

  • Prese ir idioti 
  • Militāristi ir idioti 
  • Programmatūras industrija ir viens liels tārpveidīgs parazīts, ar likumīgu interesi būt neefektīvam 
  • Microsoft klienti ir idioti 
  • Praktiski visi ir korumpēti un lēti nopērkami 

Viens cerību stariņš ir, ka varbūt Windows tārpu tūkstoši uzsāks karu viens pret otru, kura rezultātā tiks nokautas visas Windows mašīnas uz zemes. Tomēr tas būtu īstermiņa līdzeklis, jo pat pēc Windows holokausta, pirmais, ko izdzīvojušie darītu — noslaucītu putekļus un pārbaudītu, vai viņu sistēmas neatdzīvojas pēc datora pārstartēšanas. 

  1. ^ Tārps atšķirībā no vīrusa izplatās, tad, ja lietotājs veic kādas darbības, vai operētājsistēma kaut ko izdara "lietotāja ērtībai". Vīruss ir tārps, kas spēj izplatīties pilnīgi automātiski bez lietotāja ziņas.
  2. ^ Windows vīruss ir plosījies arī Starptautiskajā kosmiskajā stacijā!
  3. ^ Tārpu var izveidot arī Linux logu grafiskajā saskarnē, kas kļuvusi pārāk ērta
Tags Windows Microsoft Linux Viedoklis
Created by Valdis Vītoliņš on 2009-02-13 20:37
Last modified by Valdis Vītoliņš on 2021-04-13 14:26
 
Xwiki Powered
Creative Commons Attribution 3.0 Unported License