Mīļais Microsoft, paldies par palīdzību Linux!

Kā jums tas patīk? Microsoft ir nolēmis iet uz priekšu un izbeidzis vienkāršu iespēju iegūt XP kopš 30. jūnija. Visu Linux darbstaciju lietotāju un mūsu radinieku — Mac fanu — vārdā izsakām visdziļāko pateicību. Jūs esat mums iedevuši labāko iespēju iekarot darbstacijas, kāda mums jebkad ir bijusi.

Bet paliek arvien labāk! Microsoft ir arī paziņojis, ka tas izlaidīs Windows 7 2010. gada janvārī. Par piegādes laiku viņi fleitē. Microsoft nekad nav norādījis tādu piegādes datumu, kuru tas patiešām būtu ievērojis. Savukārt kurš saprātīgs cilvēks vēlas pirkt Vista?

Ar to es domāju, ka neviens nevēlas pirkt Vista ar visiem tās grabuļiem. Vista kā operētājsistēma ir tas pats, kas 1976. gada Tampa Bay Buccaneers ir Nacionālajā Futbola līgā — vissliktākā visos laikos. Vista bija mēsls, Vista ir mēsls, un tagad Microsoft, kā jau tas bija paredzams, izmet Vista atkritumu spainī.

Palīdz arī tas, ka Microsoft ir izlēmis iet uz priekšu un izsviest operētājsistēmu, ko lietotāji vēlas — XP, neskatoties uz to, cik skaļi lietotāji pauž, ka vēlas pirkt XP arī turpmāk. Tas labi parāda, cik ļoti Microsoft patiesībā rūpējas par saviem klientiem un ko tie vēlas.

Linux darbstacijai var izmantot visas šīs iespējas, lai pārliecinātu Windows lietotājus, ka ir arī labāks risinājums. Iesācējiem — Linux darbstacija neieslēdz jūs tikai vien piegādātāja važās. Šajā jomā Linux pilnībā sakauj arī Apple. Microsoft jau ir parādījis, ka to neinteresē, ko jūs vēlaties. Ar Linux jūs vienmēr varēsiet lietot to versiju, kuru vēlaties. Patīk Red Hat 9, kas ir pēdējā (2003. g.) Red Hat Linux patēriņa versija? Jūs vēl arvien varat to lejuplādēt svaigu kopiju no Red Hat. Nezinu kam jums to vajadzētu, bet jūs to varat iegūt, un es pazīstu vairākus lietotājus, kas to vēl arvien izmanto savos serveros.

Darbstaciju Linux tagad var iegādāties no tādiem datoru ražotājiem (OEM) kā Dell, Lenovo un Asus. Jums nekas nav jāinstalē. Jūs vienkārši nopērkat, ieslēdzat un lietojat.

Ak un visi tie šausmu stāsti par to, cik grūti Linux ir lietot? Tajos nekad nav bijis daudz patiesības. Tagad jebkurš, kas prot lietot XP var lietot arī tādus modernus Linux variantus (distributīvus) kā Ubuntu 8.04, Fedora 9 un openSUSE 11. Tajā skaitā, ar tādu Linux distributīvu kā Xandros, ko jūs atradīsiet populārajā Asus Eee nedārgo datoru sērijā, katram, kurš nekad nav lietojis Windows būs grūti iestāstīt, ka viņi nelieto Windows. Visbeidzot, ir tādi distributīvi kā gOS, ko var lietot katrs pietiekami apķērīgs pamatskolas audzēknis.

Lietotnes? Nespējat dzīvot bez jūsu iemīļotajām Windows lietotnēm, virtualizācija šķiet pārāk sarežģīta, bet pāreja no Microsoft Office uz OpenOffice jums rada vēdergraizes? 15 gadu projekts WINE beidzot ir vainagojies ar versiju 1.0, un ar to Jūs varat darbināt Microsoft Office, Adobe Photoshop, Quicken un daudzas citas programmas kā, piemēram, Guild Wars, kas ir mana mīļākā Windows bāzētā tiešsaistes spēle. WINE un tā komerciālais lielais brālis CodeWeavers Crossover Linux, ļauj jums darbināt praktiski jebkuru Windows lietotni, kuru vēlaties uz Linux bez jebkādām pūlēm.

Ko iegūstam saliekto visu kopā? Man šķiet, kamēr Microsoft liek saviem klientiem lēkt uz galvas, līdz 2010. gadam ir gana daudz laika lai pamēģinātu Linux.

Es nedomāju, es zinu, jūs būsiet ļoti apmierināti ar to, ko ieraudzīsiet. Paldies Microsoft, mēs to nebūtu spējuši bez tavas palīdzības.

Tags Microsoft Linux
Created by Valdis Vītoliņš on 2008-06-30 17:42
Last modified by Valdis Vītoliņš on 2021-04-13 14:26
 
Xwiki Powered
Creative Commons Attribution 3.0 Unported License