Grūtais ceļš uz ITIL zināšanām

Tie, kas piedalās valsts un pašvaldību konkursos, zina, ka viens no svarīgiem varēšanas apliecinājumiem ir dažādi sertifikāti.

Pēdējā laikā, kā viens no starptautiski atzītiem sertifikātiem, ir ITIL projektu pārvaldības zināšanas apliecinošs sertifikāts, kura dažādi līmeņi norāda, cik zinošs jūs esat dažādu IT projektu pārvaldībā. Tā kā ITIL ir starptautisks standarts, tā materiāli ir pieejami tikai angļu valodā (vai varbūt dažās "lielajās" valodās), un Latvijā nav daudz kompāniju, kas spēj šo metodiku mācīt.

ITIL zināšanas ir "zelta vērtē" (grūti teikt, vai tāpat kā ar slavenu mākslinieku gleznām, vai savādāk) — pamatzināšanu ieguve triju dienu laikā maksā 535 Ls (bez PVN).

Tomēr, izejot cauri gariem birokrātijas šķēršļiem (paldies darbiniekiem, kas ar to tikuši galā!), SIA "Odo" ir iesaistīta Eiropas Sociāla fonda projektā, kas pēc veiksmīgas apmācības beigšanas, atmaksās līdz 72.5% no projekta summas (ja tiks galā ar atlikušo birokrātiju pēc kursiem).

Saskaņā ar projekta prasībām, informācija par to ir jāpublicē tīmeklī un kompānijas telpās. Tāpēc es ar pilnu atbildības sajūtu varu teikt, ka:

  1. SIA "Odo" piedalās "Latvijas Interneta Asociācijas un Latvijas Telekomunikāciju Asociācijas biedru darbaspēka kvalifikācijas celšana", ko līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds, biedrība "Latvijas Interneta asociācija" un v/a "Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra" saskaņā ar 15.12.2010. g. noslēgto līgumu Nr. L-APA-10-0024.
  2. publicitātes prasības kompānijas telpās ir izpildītas kā nākas:

IMG1353.JPG
Ja arī jūs esat nobrieduši iegādāties kādu jaunu "ordeni" un dabūt atlaidi, iesaku skatīt LIA informāciju un, piemēram, New Horizon piedāvātos kursus.

Protams, ciniķi var norādīt, ka vispār sertifikāts apliecina tikai to, ka Jums ir sertifikāts, un to prasīšana ir tikai apmācības biznesa stutēšana no valsts un pašvaldību puses. Tomēr, ja sertifikāta trūkums neļauj jums vinnēt projektu, ir vērts tajā ieguldīt pat tad, ja pēc kursiem jūsu spējas veiksmīgi pabeigt IT projektus daudz lielākas nekļūst...

Tags Latvija
Created by Valdis Vītoliņš on 2013-01-16 13:47
Last modified by Valdis Vītoliņš on 2021-04-13 14:27
 
Xwiki Powered
Creative Commons Attribution 3.0 Unported License