Prātu daļa

Šodien Nokia paziņoja, ka tā sadarbosies ar Microsoft un jaunajos viedtelefonos izmantos Windows Phone 7. Nokia lietotāju forumā vairums izsaka nožēlu, ka Nokia nepievienojās Android izstrādātājiem, un uzskata to par kompānijas gala sākumu. Nokia akcijas biržā dienas laikā kritās par 15%.

Microsoft vairs nav lielākā IT kompānija un nav vairs arī tehnoloģiju ziņu galvgalī. Vidusmēra lietotājam tā noteikti vairs nesaistās ar kaut ko "krutu" vai "seksīgu" — drīzāk ar nepatīkamu mantojumu, no kura, diemžēl bieži, vēl nevar atkratīties.

Iespējams, ka tuvojas brīdis, par ko jau pirms 10 gadiem rakstīja Nīls Stīvensons stāstā "Iesākumā bija komandrinda":

ASV valdības apgalvojums, ka Microsoft ir operētājsistēmu monopols varētu būt visabsurdākais izteikums, kāds jebkad ir radies jurista galvā.. Tas, ko viņi patiesībā ir sagrābuši jau no pašiem pirmsākumiem ir daudz gaisīgāka lieta: viņi dominē sacensībā par mūsu prātiem..

Microsoft varētu būt viens vai divi tik stulbi cilvēki, ka iedomājas, ka šī prātu dominance ir kāda stabila un ilgstoša parādība.. Bet vairumam no viņiem pietiek prāta apjaust, ka šī parādība ir trakoti nestabila, un ka ir pilnīgi neparedzams, kāda dīvainu, it kā nesaistītu notikumu virkne visu sistēmu var novest radikāli savādākā stāvoklī.

Microsoft kopā ar mūsu prātiem zaudē savu līdzšinējās varenības pamatu. Vai Microsoft spēs ar to tikt galā vai pazudīs no mūsu prātiem pavisam?

Tags Microsoft Tirgus Nokia
Created by Valdis Vītoliņš on 2011-02-11 20:02
Last modified by Valdis Vītoliņš on 2021-04-13 14:26
 
Xwiki Powered
Creative Commons Attribution 3.0 Unported License