Accenture Java  '2012 vasaras skolas atskaņas

Beidzot esmu ticis galā ar Java vasaras skolas rezultātu apkopošanu un dokumentēšanu. Kursa laikā divas nedēļas studenti var izstrādāt paši savus projektus, ja vien to izstrāde ir ap un par Java.

Lai projekti nebūtu tikai "intelektuālās hanteles", kura rezultātā iegūst zināšanas, bet praktiska labuma no tiem nav (t.s. "smilšu kastes projekti"), studentus aicinu izmantot atvērtā pirmkoda programmatūras priekšrocības, un savus projektus veidot uz esošu atvērtā pirmkoda programmu bāzes. Lai arī divās nedēļās nevar izstrādāt milzīgu projektu, balstoties uz citu pleciem, var panākt vērā ņemamus rezultātus.

Šīs vasaras skolas laikā esam pabeiguši sekojošus publiski pieejamus projektus:

Jforum diskusiju servera uzlabojumi

Jforum atjaunotajā versijā ir izlabotas Jforum 2.1.8 pamanītās kļūdas, pievienots latviešu un (daļējs) krievu valodas atbalsts, un ir uzlabots pretmēslotāju risinājums. Šajā Jforum versijā pret mēslotājiem tiek izmantots īpašs JavaSript kods, kuru izpildot pārlūkprogramma uzzina, kāda ir patiesā datu pievienošanas adrese (t.i. URL jeb vietrādis). Ir uzlabota arī mēslotāju adreses noteikšana. 

XWiki foruma lietotne

XWiki satura pārvaldības sistēmas lietotājiem iespējama arī alternatīva XWiki Foruma lietotne. Tā ir izstrādāta kā XWiki sistēmas paplašinājums, ko var uzstādīt, vienkārši pievienojot uzstādīšanas XAR failu. Sistēmā ir nodrošināta forumu standarta iespējas: kategorijas un forumi (pavedieni); kā arī pamata statistika: pavedienu atbilžu skaits, skatījumi un pēdējā atbilde. Pieejas tiesības var noteikt, izmantojot XWiki standarta iespējas. Pēc noklusēšanas, visi var skatīt, pievienot saturu var tikai reģistrēti lietotāji.

Personīgo finanšu pārvaldības risinājums

Personīgo finanšu pārvaldības lietotne gan ir "smilšu kastes projekts", jo tā funkcionalitāte reālam pielietojumam ir nepilnīga. Tomēr, tas var noderēt uzziņai kā tehnoloģiju izpētes projekts klienta-servera datu apstrādei ar diviem dažādiem klientiem: ar tīmekļa un Android klientu.

Tags Java Latvija Accenture
Created by Valdis Vītoliņš on 2012-09-12 12:06
Last modified by Valdis Vītoliņš on 2021-04-13 14:27
 
Xwiki Powered
Creative Commons Attribution 3.0 Unported License