Accenture Java ziemas kursi '2012

No 13. februāra līdz 9. martam notika Accenture Latvijas biroja organizēti Java ziemas kursi, kuros jaunie IT speciālisti papildināja savas zināšanas, bet Accenture — savu darbinieku rindas.

Accenture Latvijas birojs ir viens no lielākajiem programmatūras izstrādes uzņēmumiem Latvijā (vairāk kā 300 darbinieku), tomēr, salīdzinot ar Ķīnas un Indijas birojiem, tas nav liels. Tāpēc vietējās filiāles vadītāji vēl arvien paplašina darbinieku rindas, īpaši pievēršoties augstskolu beidzējiem un piedāvājot tiem "atspēriena punktu" — pirmo darba vietu kurā sākt būvēt savu karjeru. (Vairāk par Accenture politiku Jura Kažas intervijā ar Maksimu Jegorovu).

Lai gan 2008. gada vasarā piedalījos kā asistents Kalvim Apsītim, par kursu vadītāju šoreiz biju pirmo reizi. Tāpēc mācīties nācās ne tikai studentiem, bet šo to arī man. Nu jau var teikt, ka tradicionāli kursos izmantojām tikai atvērtā pirmkoda programmatūru un kā pamatu Ubuntu Linux 10.04 operētājsistēmu. Galvenie apsvērumi šādai izvēlei bija sekojoši: 

  1. Java un tīmekļa lietotņu izstrādi Linux veikt ir vienkāršāk nekā Windows (it sevišķi, ja Windows vairs nelieto regulāri ☺),
  2. lielākā tiesa Java tīmekļa serveru darbojas Linux, tāpēc mācības ir tuvāk reālai izstrādei,
  3. nav atkarības no slēgtā koda risinājumiem (kas kādu laiku var būt bezmaksas, bet vēlāk var arī nebūt).

Lai arī apmācība kursos ir pietuvināta reālam darbam (t.sk. no rītiem bija agri jāceļas), pasākums kopumā bija jautrs un interesants.

Vēlu veiksmi kursa beidzējiem darba gaitās un paldies Accenture par piedāvāto iespēju! 

Saites

Tags Latvija Java Ubuntu Accenture
Created by Valdis Vītoliņš on 2012-03-12 13:51
Last modified by Valdis Vītoliņš on 2021-04-13 14:26
 
Xwiki Powered
Creative Commons Attribution 3.0 Unported License